Me arrangerer 2 dagers nybegynnerkurs hav, samt dagskurs og introkurs hav(ca 4t). Alt nødvendig padle og kajakkutstyr er inkludert i prisen på alle våre kurs. Padling kan vera ein del av eit større teambuildingsopplegg.   Kontakt oss om du ynskjer å melda på grupper, andre datoer el.  Mads(at)Vaattogvilt.no

 

KORONATILTAK: Me føl NPF`s tilrådingar mtp gruppestørrelser og avstand. Me kjem til å dela deltagarane inn i mindre grupper. Me kjem til å skifte ute (ikkje lov å bruke felles garderobe). Difor tar me med padleklær etter str som de oppgir. Når det er sagt, er det ofte me skifter ute i fint vær sjølv uten koronatilpasning:-) ! Har og vore i kontakt med kommunelegen ang padling. Framover føl me med og tilpassar oss myndighetenes tiltak i forhold til korona. Viktig deltakaransvar: har du koronasymptom som forkjølesessymptomer,feber, sår hals eller veit du har vore i Korona område så møter du ikkje til kurs.

Kurs:

2 dagers Grunnkurs Hav

NYBEGYNNARKURS I HAVPADLING Inkludert i kurspris: Sertifiserte Instruktører,  Alt nødvendig padleutstyr og bekledning, Våttkort, Noko godt å "bita i " tøff Vått & Vilt caps og drikkeflaske. 🙂 Pris kr 3250,- pr pers.
Me lærer og trener på diverse padletak og padleteknikk.  Sikkerhet, egenredning, pakking av kajakk, sjøsetting ut og inn av kajakken, og koser oss på tur.   Dag 2 er som oftast turdagen. Om veret tillet tar Vått og Vilt med  grillen og grillmat for skikkeleg turkos:-).

Norges padleforbund NPF Grunnkurs mal:

Hovedmål'Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

 

Delmål

•Løfte, bære, sjøsette og entre kajakken

•Effektiv fremoverpadling

•Bakoverpadling og stopp.

•Sideveis forflytning av kajakken.

•Lavt støttetak.

•Styretak (bak).

•Sving (sveipetak og styretak).

•Ilandstigning.

•Sikring av kajakk etter ilandstigning

•Redningsteknikker

•Skadeforebygging

•Planlegging av enkel tur som skal gjennomføres

•Generell sikkerhet og grunnleggende sjømannskap

•Generelt om friluftsliv og Allemannsretten

•Sporløs ferdsel

Me kan og kombinere padling med teambuildingsamlinger både på Voss og i Alversund.

Dagskurs

Pris kr 1750 pp.

Tid ca 7t + . Mykje likt dag 1 på 2 dagerskurset. eller me kan trene på det deltakarane ynskjer. Dato: på forespørsel.

Introkurs ca 4timer +

Ypperlig kurs for bedriftsgrupper som sliter litt med tida. Dette kurset rekker de fint etter jobben.

Ta kontakt for dato. Våttkort inkludert. Me legger opp til å gjere eit vanlig introkurs fyrst. Deretter padler me på ein liten tur og praktiserer padleteknikken og nyter naturen.

Etterpå kan ein få servert varm te og lett mat frå grillen.

Pris kr 1385,- pp

 

Eskimorulle kurs

Eit ca 4 timers ettermiddagskurs. Høver for alle som vil lære seg eskimorulla. Me byrjar ca klokka 16- 1630. Det høver og ypperlig å lære seg rulla før eit Nybyrjarkurs. då får du nytta helga til å praktisere rulla. Datoer: på forespørsel. NB! Me kjem og til å ha noen kortare økter med rullekurs på Voss under ektremsportveko. datoer kjem.
Pris kr 1100,- pr pers. V/ min 3 stk. Me har ekstra varme (tjukke ) drakter til dette kurset og varm heildekkende neoprenhette!

 

 

Tips til utstyr deltakarane bør ta med seg:

Vind-/regnjakke, ull-/superundertøy, sko som tåler å bli våte (joggesko,støvler), drikkeflaske, matpakke. Valgfritt: solbriller, caps, handkle

Nytt sjansen til å kjøpe våre 5 meter lange lastereimer til å festa kajakken på biltaket. Kr 100 pr stk. kr 250 for 3 stk. Ei reim holder til å festa ein kajakk!
(i butikkane selger dei kun (for) korte reimer)

Betaling: Forhåndsbetaling til kontonr. 9581 05 22977

Vått og Vilt (husk kvittering og merk betalingen padlekurs og dato). Alternativt betal kontant når de kjem.

Møteplass: Me møter på kaien til Fosse bruk AS om ikkje anna er avtalt. Her det er parkering.

Sjå meir padlebilder på vår facebookside og instagram.

Har du spørsmål som: andre datoer, større grupper, eigne kurs el.

Kontakt: Mads@vaattogvilt.no tlf: 91374995

Merethe@vaattogvilt.no   Tlf: 98667975

Stedsbeskrivelse

Alversund

Varighet

2 dagers kurs. ca kl 09-16 kvar dag"

 

GRATIS padlekurs til Frontarbeidarar ! NB! Kampanjen er no avslutta. 

Vått og Vilt ynskjer å bidra på vår måte.
Etter at herjinga til koronaviruset som oppsto i Kina har roa seg, og me kan koma oss ut på vatnet att vil me gje vekk padlekurs.
Me tenker då på dei som har stått i fronten for å bekjempa koronavoruset. Det kan til dømes vera helsearbeidarar på Voss eller Haukeland sjukehus , men det er sikkert andre og som fortjener å få ein påskjøning å gleda seg til når det lysnar.
Her i huset har me ei kone og mor som jobbar på sjukehus. Me veit at det kan vera tøff jobb..
Det som såg ut til å verta den travlaste sesongen nokonsinne for Vått og Vilt, er no brått blitt til ledig kapasitet.
Noko av den ledige kapasiteten vil ein bruka til å påskjønna nokon som fortjener det ekstra. I fyrste omgang tenker ein på å fylla opp eit padlekurs. Etter det får me sjå det an...:-)
Send din interesse eller forslag på nokon som fortjener padlekurs på mail Mads @ vaattogvilt.no eller skriv i kommetarfeltet på Vått og Vilt si facebooksida. Husk navn, epost, tlfnr og kva personen har bidratt med i relatert til korona bekjempelse.
FORDI DE FORTJENER DET 🙂

 

 

Hoved Instruktører:

Mads Rio

Mads er ein av pionerene innan elvepadling på Voss og har såleis ein del fyrstegongspadlinger i noen av dei klassiske elvene på Voss. Bla Brandsethelva og Myrkdalselva, to elver som no tiltrekker seg padlere frå heile verden. Samt Stupt inn i Åsbrekkegjelet med kajakk som fyrstemann i 1994. (Åsbrekkegjelet har seinare fått tilnavnet Moneydropp i padlemiljøet). Han har vore med i Ekstremsportveko som ansvarleg for kajakk-konkuransane, styremedlen og styreformann i 7 av dei fyrste åra.

Mads har holdt elvepadlekurs sidan midten av 90 tallet og han har og padla store deler av norskekysten i havkajakk. I vinterhalvåret er Mads Hav padleguide på cruiseskip som går frå Latin Amerikakysten til Antarktis. Mads er vel og fyrste Instruktøren som har gjennomført for elever 2 dagers NPF Grunnkurs hav i Antarctis:-)

Mads er Veileder Elv og Aktivitetslede Hav i Norges padleforbund sin utdanningstige

Joar Wæhle

Joar er allsidig friluftslivlærar og erfaren elvepadlar i Vossaelvene. Han har bla vunne konkurransen i Ekstremsportveko Horgi ned 4 gonger! I 2014 kom han på 2 plass. No er han sportssjef og kajakkansvarleg under Ekstremsportveko.

Michel Abbott

Mike er frå New Zeeland og er «Verdenskjent» i Elvepadlemiljøet. Han har padla det meste som går an å padla. Mike har gjort Vossing av seg pga dei mange og gode elvene på Voss. Han er no sikkerhetssjef under padlekonkuransane til ekstremsportveko.

 

Bindande påmelding. Ved avbestilling meir enn 2 veker før kurstart får du tilbake heile beløpet. Melder du deg av kurset mindre enn 2 veker før kurset holdes, kreves det full kursavgift. Om sein påmelding, så tar me imot kontant betaling ved oppmøte dag 1.